9 juli 2011

Slutet på stekpanne-DISKussionen

Hur man bäst bör diska en stekpanna är ett ämne som många har grymt starka åsikter om. Jepp, jepp, det har nått hit nu. Förr pratade vi om slagsmål mellan Fantomen och Läderlappen, men nu... Eller vänta. Vi pratar fortfarande om slagsmål mellan Fantomen och Läderlappen, så det var ingenting. Nu kör vi!

Hur som helst. Många påstår att man inte skall diska stekpannor med diskmedel. Andra säger att kallt vatten och diskmedel går bra. Några påstår att man aldrig skall diska stekpannor alls, utan bara torka ur dem med hushållspapper. Nu har jag tröttnat och gjort noggranna efterforskningar i ämnet. Så här ligger det till:

Teflonpannor kan man diska med hur mycket diskmedel som helst. Det enda man skall vara lite försiktig med är att inte hälla kallt vatten i dem direkt efter att de varit heta, eftersom de då lätt blir buckliga i botten och sämre lämpade för pannkakor - vilken självklart ingen vill uppleva.

Gjutjärnspannor skall man helst inte diska med diskmedel alls, påstår experterna. Snicksnack, tycker jag. Om man använder sin gjutjärnspanna ofta och till flottiga saker så går det bra att diska även den med diskmedel. Om man inte använder flottiga saker så ofta så kan man diska gjutjärnspannan i diskmedel och sedan smörja in den med exempelvis matolja så rostar den inte och håller sig hel och fin.

Sådärja. Nu har ni någonstans att hänvisa till nästa gång ni hamnar i den här diskussionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar