29 juni 2007

Sagan om Satans Nya Fru

Det var en gång ett litet marsvin som hette Satan. Satan bodde i en bur och var så fasligt ensammen att han aldrig sa ett enda ljud och mest satt sovandes i ett hörn. En dag anlände en hona till buren och Satans matte sa att det var hans fru. Visst, Satan samtyckte och smet närmare Hilda, lyckligt låtande på ett synnerligen charmerande sätt. Hon ställde sig ytterst kallsinnig till hans närmanden och vände rumpan till för att sedan gnaga på lite gurka och ignorera honom.
Det spelade ingen roll hur Satan än försökte smickra Hilda. Som bäst föraktade hon honom, som sämst avskydde hon hans blotta närhet. Det hela resulterade i högljudda gräl och ett och annat bett från Hildas vassa tänder. Efter en lång tid så lyckades de dock komma till något slags arrangemang och satt ofta bredvid varandra och pratade. Vad de pratade om, ja, det vet varken du eller jag. Förmodligen sallad.
För ett par veckor sedan hände dock en stor olycka. Hilda såg ett hål i buren och vände sig snabbt mot Satan.
- Nu är jag jävligt trött på dig. Jag sticker! sa hon snorkigt och inom bara sekunder var hon ute och borta bland buskarna.
Satan såg henne aldrig igen. Han gick in i en djup depression. Pratade inte, rörde sig knappt, åt mindre... och det är där han är i dag.
Men vad han inte vet är att hans matte redan arrangerat en ny brud åt honom - yngre, sötare! - som han i dag skall få träffa. Lilla Belinda med den silkeslena pälsen är snart på väg till sin nye make.
Vi får hålla tummarna för att det blir kärlek vid första ögonkastet!

1 kommentar:

  1. Sötast någonsin! Bara hon inte är för ung ;)

    SvaraRadera