18 juni 2007

Olidlig soffa

Min och Oscars lägenhet är olidlig i dag. Olidligt varm, olidligt stökig, olidligt ickeorganiserad och över huvud taget kaos. Kaoset har länge legat och puttrat under ytan och velat bryta ut och förvandlas till vad jag enbart kan kalla "min naturliga miljö". Sedan Oscar började jobba och särskilt sista veckan när jag gått och utvärderat mitt tålamod så har kaoset fått bryta fram. Det är mer en olägenhet än en lägenhet igen. Det är faktiskt äckligt.

Vuxenpoängen har även minskat betydligt i och med att vi bestämt oss för att slänga ut vår fula soffa och i stället ha sittpuffar på en grönluddig matta i fuskpäls i stället. I dag köpte vi även massor av fina kuddar. Problemet som kvarstår (både som i "fortfarande finns" och "står kvar och blockerar halva vardagsrummet") är ju då soffan. Vad gör man egentligen med en gigantisk heffaklump till helvetessoffa. Katten har rivit sönder den i ena hörnet, och därför anar vi att Myrorna kommer att gnälla och inte vilja ha den. Den är för stor för att vi skall kunna köra den i bilen. Vi kan inte hyra en kärra för att köra en jävla soffa en kilometer och slänga den i en container. Den är för stor för att få plats i vårt ytte-pytte-förråd i källaren. Kort sagt; jag hatar den.
Under senaste timmarna har jag funderat och funderat för att hitta en lösning. Jag har funderat på att hiva ut den genom fönstret och be till alla gudar att den inte slår en volt in genom grannen nedanförs fönster. När den väl är ute kan jag elda upp skiten och påstå att det var en olycka. Det är ju sant. Soffan är en riktig, jävla olycka.
Jag har också övervägt att åka till Biltema och köpa en såg för att sakta, men säkert få ned soffan till mer lätthanterliga bitar och sedan mula in dem i bilen och köra dem till containern i fråga. Hur tusan gör andra när de vill bli av med fula soffor? Sätter de ut en annons på blocket och hoppas att det finns någon dum jävel som vill ha åbäket? Skaffar de en skock termiter som kan göra slut på dess lidande en gång för alla?

Givetvis kan jag inte få någonting annat gjort så länge soffan står där. Den är så vanvettigt skrymmande och fruktansvärd. Kunde inte katten ha rivit sönder hela soffan i stället för en liten bit? Osolidariska kattkräk.

2 kommentarer:

  1. Jag föreslår att ni släpper ner den på Basscore.

    SvaraRadera
  2. Utmärkt förslag, min käre Tomb. Jag skall överväga saken.

    SvaraRadera