1 maj 2010

Jag är inte feminist

Jag är inte feminist. Jag kommer aldrig att bli feminist. Jag har dessutom väldigt svårt att acceptera människor som kallar sig för feminister.

Visst, lika lön för lika arbete. Så långt är jag med. Men det handlar ju för fan inte om feminism. Det är ju så självklart att det snarare handlar om en åsikt man har om man inte är helt jävla efterbliven.

Vad finns mer? Kvinnomisshandel? Jag är inget stort fan av misshandel över huvud taget, må den vara mot barn, kvinnor, män, transpersoner eller djur. Att bara belysa en liten del av problemet känns mest som hyckleri, och när politiker gör det så är det bara rent och skärt publikfrieri. Att dessutom belysa just kvinnomisshandel som ett problem bidrar också till att måla fram kvinnor som små hjälplösa offer som måste räddas. Med den grundinställningen i samhället så kommer ju för fan kvinnor fortsätta att agera därefter. "Kvinnor kan" handlar inte bara om att de kan arbeta. De kan också gå en självförsvarskurs och spöa skiten ur en man, eller faktiskt ta ansvar för sina egna liv och anmäla samt dumpa den karl som misshandlar dem.

Mer saker? "Det finns ingen egentlig psykisk skillnad mellan könen. Det är bara en framtvingad norm av det patriarkaliska samhället..." SKITSNACK. Varenda människa med lite verklighetsuppfattning vet att det inte är så. Det är helt vansinnigt att det fortfarande kan användas som argument. Män och kvinnor är olika. En del män vill vara mer som kvinnor, en del kvinnor vill vara mer som män, en del hundar beter sig som katter och en del hamstrar tror att de är dinosauriefossil. Låt folk vara som de vill. Det är fan upp till var och en. Om en kvinna VILL vara hemmafru och baka bröd iförd ett rutigt förkläde så får hon förr eller senare höra att hon är "en skam för sitt kön" och "lurad av patriarkatet". Väx upp! Det finns kvinns som gillar sådant, det finns män som gillar sådant och du har fan inte rätt att bestämma vad folk skall gilla.

Det finns faktiskt yrken som kvinnor generellt sett faktiskt inte passar för. Så är det bara. Det är yrken som kvinnor i stort är sämre utrustade för att sköta. Exempelvis militär. Kvinnor kan vara duktiga militärer, men jag tror inte att det är någon bra idé för merparten. En kvinna som hamnar i en strid kommer förmodligen förr eller senare låta modersinstinkten ta över, placera sitt eget lag som sina ungar och därigenom också ta jävligt dumma risker. Dessutom har kvinnor mens, mjölkbehållare som är i vägen och är inte lika starka eller uthålliga som män. Så, det är min åsikt. Stick a fork in me.
Fick ett argument om att kvinnor visst borde kunna vara militärer och att mens minsann inte borde vara något hinder, för det gäller så liten del av tiden. Liten del? En kvinna som inte får barn och inte mixtrar med mensen har mens sammanlagt över fem år av sitt liv. Lägg sedan till premenstruella smärtor som kommer någon vecka innan det sätter igång och det blir en jävla kombination. Skall kvinnor få ledigt från sin tjänst när de har mens? "Nej, du kan nog skippa kriget i dag, för du är helt klart ur balans"?

För övrigt känner de flesta kvinnor i maktposition att de måste överbevisa sig själva hela tiden. På så sätt blir de mer mansgrisiga än någon karl någonsin klarat av. Den värsta piraten som någonsin funnits var exempelvis en kinesisk kvinna. Hon var pina, pest och ångest och fick Kapten Svartskägg att likna en knubbgosig nallebjörn. Men visst, det här är ett fenomen som handlar mer om historia än om kvinnors ursprungliga läggning. Förmodligen.
Jag är dock inte säker. Det finns ju nämligen saker som kvinnor är bättre på än män, det får man gärna framhålla. Man får däremot inte framhålla att det finns saker som män är bättre på än kvinnor.
Exempelvis så suger kvinnor på att jobba i grupp. I alla fall om de inte har en man som styr dem. Kvinnor käbblar, snackar bakom ryggen, tjafsar, intrigerar och jävlas med varandra psykologiskt tills man bara vill tillsätta nitroglycerin och röra om. Kvinnor umgås inte naturligt i större grupper, som män gärna gör. Kvinnor är snarstuckna och för det mesta jävligt långsinta. De tävlar dessutom konstant med varandra, vilket också är ett medfött beteende och fungerar på ett helt annat sätt än när män gör det.
Män som tävlar med varandra kan respektera någon som visat sig vara en bättre man.
Kvinnor som tävlar med varandra kan bara planera att nedgöra en fiende som visat sig vara bättre än henne.

Nej, nu orkar jag inte tjafsa om skiten mer. Åt helvete med alltihop. Särskilt feminister.

5 kommentarer:

  1. Hört det är ca 7 år >_<

    SvaraRadera
  2. Där satt den! Mina åsikter i ett nötskal :D

    SvaraRadera
  3. Tänkte anknyta till inlägget om motion här också: Träna Krav Maga; det är bra träning, det är kul att slå på folk ;) och man lär sig självförsvar som faktiskt fungerar.
    Iofs, det kostar en del per termin, men det är gratis att prova.

    SvaraRadera
  4. Feminism är en tramspolitisk agenda, utan någon slags etisk anknytning. Grupperna som arbetar för den argumenterar aktivt för att kvinnor t.ex vill vara hemmafruar för att de lurats av patriarkatet. Vad de säger är alltså att kvinnor vill vara hemmafruar för att den rådande sociala strukturen säger att det är rätt sak att göra. Och då vill de råda bot på det genom att... Säga åt kvinnor vad som är rätt sak att göra. Vi byter en social struktur, mot en annan social struktur.

    Trams.

    Jag är helt på din sida. Låt folk göra vad de vill. Vill någon kvinna gå ut och rulla runt i lera i skogen och träna sig i att döda andra människor, så fine. Låt henne göra det. Vill hon hellre baka bullar och agera servicepersonal åt en man, låt henne göra det då.

    Alla alternativ i livet är lika stupida, så man kan lika gärna slänga händerna i luften och låta folk få slösa bort sina liv på vilket sätt de än tycker är lämpligt.

    SvaraRadera
  5. Menar du då att du är emot jämlikhet? Att du är emot jämställdhet? För det är väl i princip det du säger när du säger att du inte är feminist. Att vara feminist innebär precis de sakerna, i alla fall enligt mig. Känns väldigt märkligt att man 2010 ska vara emot dessa saker.

    När man pratar om mäns våld mot kvinnor så måste man nog veta lite mer än vad du verkar veta. Det finns psykologiska funktioner hos människan som gör att man "stänger av" och accepterar det som händer. Man gör inget för man slutar tro att det kan hända något om man vågar sätta sig emot. Är så trött på argumentationen: jamen det är väl bara att lämna honom om han slår! Det är inte sä jävla lätt som alla påstår. Har sett det hända med en väninna som blev misshandlad av sin pojkvän.Med hjälp av vänner så lyckades hon resa sig upp och gå men det tog lång tid innan hon ens vågade tänka tanken.

    Vi kvinnor undervärderar oss själva ofta och säger att vi inte duger till saker vi egentligen skulle vilja pröva på. Som till exempel göra lumpen. Lumpen handlar inte om att vara fysiskt stark, utan psykiskt stark. Du bryts ner för att byggas upp. Det är bara skitsnack att vi kvinnor inte skulle klara av att göra lumpen eller jobba med hårda fysiska arbeten.

    SvaraRadera