16 sep. 2008

Teknokrat och changeling

Han tycker om teknik och praktiska lösningar. Han tycker om känslan när saker passar ihop. Han tycker om rena ytor och tydliga linjer. Han är ateist och förnekar all andlighet. Han är prydlig. Han gillar att laga mat efter komplicerade recept. Han kommer ihåg saker som hur många meter asfaltväg det finns utanför en by någonstans i Sydamerika. Han har inga psykiska sjukdomar och samtidigt som han inte vill gifta sig för att det är för vuxet så tror han inte på att äta godis innan maten.

Hon tycker om drömmar och fantasier. Hon tycker om känslan när saker är så kaotiska att man bara slits med. Hon tycker om plotter och suddiga cirklar. Hon tror på spöken och på tomtar och troll. Hon är stökig. Hon gillar att röra ihop saker hon vet att hon tycker om och hoppas på att det blir gott att äta. Hon kommer ihåg vad alla gudar i Sagan om Belgarion heter. Hon är rätt knäpp i skallen och vill både gifta sig och äta upp allt godis innan maten.

Ändå älskar de varandra, och det fungerar på något sätt.

Kanske för att de båda tycker om att kura ihop sig i soffan och se på Supernatural, Torchwood eller Reaper. Kanske för att båda blir helt till sig över ett gammalt spöklikt hus och vill flytta in direkt. Kanske för att de gillar att slå på andra och varandra i skogen med latexvapen. Kanske för att de tycker om att spela fantasyspel eller brädspel tillsammans.

Kanske för att båda helt enkelt bara älskar varandra, trots att de för det mesta bor på helt olika planeter.

2 kommentarer: