25 sep. 2008

Myrorna har flippat

Myrorna i Örebro har flippat. Varenda Second Hand-butik i världen är bättre. En gång i tiden kunde man göra stora fynd på Myrorna, så är inte längre fallet. Kärringarna som sätter priserna måtte vara fullkomligt galna och inte ha någon som helst kontakt med marknadsvärdet på saker. Myrorna går man till för att göra fynd, inte för att betala överpriser.
Som skinnrockar exempelvis. När jag var svartrockare kunde man lätt få en för ett par hundra. Numera tar de åttahundra spänn för en begagnad rock. På Myrorna. Lägg av, säger jag. En förbaskad tavelram skall de ha sextio spänn för och kollar man på prydnadsföremål så garvar man tills man gråter.

Skålen på bilden ovan är gjuten i något slags plastmaterial. Den är lite söt, men den är fanimig inte ett dugg värd de 98 spänn som kärringarna försöker få ut för den. Är det guld under den? Nej. Är det ett designföremål? Nej. Det är bara en jävla plastskål.

Jag trodde verkligen att man gick till Myrorna för att fynda, men nu när begagnat är så "eco-chic" och modernt så går jag hellre till affären och köper sakerna nya. Det är nämligen inte ovanligt att det blir billigare så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar