18 jan. 2013

Om du inte är med oss är du mot oss

"Gud som haver flickor kär
se så stygga pojkar är
vart hon sig i sängen vänder
är de där med sina händer
om de hennes trosor tar
har hon ingen oskuld kvar"

Ovanstående parodi dök upp på ett forum i dag och blev genast föremål för en lång och hetsig diskussion. Den regerande åsikten tycktes vara att om man inte insåg att dikten i fråga är ett våldtäktsskämt och tolkade den på något annat sätt så är man ett offer för det patriarkala samhället och en hemsk, hemsk människa.

Själv så såg jag för min inre syn en tjej som hoppat i säng med ett par killar hon gillar. De nojsar runt lite och hon fnissar och vrider sig lite medan hon dock blir alltmer upphetsad. Till sist låter hon dem ta av henne trosorna och har sex med dem även fast de kanske från början bara skulle gosa lite och sova ihop, men lusten tog över för samtliga inblandade.

Tydligen så får man inte se den bilden. Tydligen måste man se en bild där killar utmålas som "sexuella predatorer" och kvinnor som "försvarslösa offer" och där sexet i fråga inte alls är vanligt sex utan en grov gruppvåldtäkt på en oskuld.

Om man verkligen, verkligen anstränger sig så kan man tolka hemskt många saker till att ta illa upp över dem. Tyvärr tycker jag att man borde välja sina strider och kanske i stället kämpa mot uppenbara problem i stället för påhittade.

Det gamla väderkvarns-problemet gör sig synligt igen och döljer som vanligt riktiga problem med sin närvaro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar