17 maj 2011

Ta till vänster...

Varför inte ta ett parti trollkarlsschack med mig och Cthulhu? Hittar du inte hit? Ingen fara, här kommer en bra vägbeskrivning:
Ta till vänster vid Merkurius och fortsätt sisådär en femtusentrehundrafyrtiotvå ljusår tills du når fram till en liten mörkblå planet som snurrar runt en smärre tårtbit. Parkera inte i jordgubbslandet och torka dina små tassar innan du går in. Oroa dig inte för katterna, de planerar inte att döda dig. Inte direkt i alla fall.
Det mystiska ljudet från den där håriga dörren skall du inte tänka på. Jag menar det. Tänk inte på det. Om du tänker på det så märker det av att du är rädd och då är det kört. Den senaste som råkade tänka på ljudet var Darth Vader, och honom har vi inte sett till på senaste tiden, inte sant?
Nåväl, du fortsätter sedan rakt fram genom korridoren, bäst är om du steppar fram, tills du når ett par väktare vid två nya dörrar. Den ena väktaren ljuger alltid och den andra talar alltid sanning, men det är lättast om du bara sparkar dem på nötterna och kikar in genom dörrarna i tur och ordning. Jag kommer aldrig ihåg vilken som är rätt. Du vet att du är rätt när du ser ett neongrönt ljussken. Fortsätt mot ljuset. Glöm inte 3D-glasögonen (inte de moderna, fåniga, utan riktiga i papp) och var inte nervös om det känns som om rummet snurrar. När du sedan ramlat omkull, tagit dig genom ett träsk, dansat polka genom labyrinten och bakat en paj är du framme. Välkommen.

1 kommentar:

  1. Riktiga 3D-glasögon ÄR i papp. Din visdom är som vanligt orubblig.

    SvaraRadera