25 feb. 2008

Nödvändiga favoritdjur

Nu tänkte jag skriva lite om de nödvändigaste favoritdjuren i min värld. De djur som gör mig alldeles lycklig och som får mig att sitta som klistrad vid den magiska teaterlådan när de visas i bild.

Komodovaran

De som tjatar om att drakar inte finns skall bara hålla klaffen. Drakar finns visst, och den mest välkända av dem är komodovaranen, eller Comodo Dragon som den till och med heter på engelska. Denna bjässe kan bli tre meter lång, gillar att käka kött och attackerar gärna människor om den får chansen. Den blir dessutom hela femtio år gammal.
Den har inte direkt avslöjat sig med att spruta eld än, men däremot är dess bett otroligt fyllt med bakterier och därmed giftigt. Blir man biten av en sådan här sötnos så dör man i fruktansvärda plågor. De är väl för mysiga?

Tröglori

Det här är ett samlingsnamn för tre olika sorter loris. En tröglori är en nattapa som rör sig som en sengångare och bor i trädtoppar. Det mest häftiga med det här djuret är att det faktiskt till och med hoppar i slow motion. Jag har ingen aning om hur den lyckas med det och egentligen så borde väl tyngdlagen göra sitt till. Jag tänker dock envist hävda att tröglorisar kan magi.

Liger

En liger är vad som blir till om man korsar en lejonhane med en tigerhona. De kan väga upp till sexhundra kilo (min katt väger kanske två kilo som mest)! De ser ut lite som gigantiska lejon med svaga ränder och har faktiskt till och med dykt upp i det vilda under ovanliga omständigheter.
En liger blir runt tjugo år gammal och ligerhonor är fertila, medans hanarna är sterila.
De är världens största kattdjur och således också tuffast bland desamma. Ge mig en liger!

Kapybara

Det här är världens största gnagare. De ser, som ni också kan se på bilden, ut som förvuxna marsvin. De kan bli hundratrettio centimeter långa och femtio centimeter höga.
Kapybaran bor i sydamerika och borde bo på min bakgård.

Igelkott

Ni som följt min dagbok vet att jag dyrkar igelkottar. De är de charmigaste djuren på planetens yta och det står jag för. Igelkottar gör mig lycklig och min hund vansinnig. Igelkottar till makten!


1 kommentar: