8 feb. 2018

The Scarecrow Princess

Arla i urtid när kommunikation ofta skedde över ICQ fanns det en funktion där det dök upp folk som var online helt slumpmässigt för att de ville snacka med någon. Jag ignorerade alltid de personerna, alltid, utom en gång. Den personen hette Federico. Det visade sig att vi hade mycket gemensamt, favoritförfattare, illustratörer, nördigheter, skräck, goth, serier och David Bowie.
Tio år efter att vi hade börjat prata så träffades vi IRL när jag åkte till Rom för att hälsa på. Nu, över tjugo år efter den där första chatten har vi fortfarande kontakt. Vi pratar, skrattar, diskuterar. Ibland allvarligt, ibland skämtsamt. Det finns liksom inga tabubelagda ämnen i vår vänskap.

Och redan från början tecknade Federico serier, men allt han gjorde var på italienska, och då jag inte kan italienska har jag inte heller kunnat läsa något av hans verk. Förrän nu. The Scarecrow Princess är den första av hans böcker som blivit översatt och han har både skrivit manus och ritat teckningarna.

Det är en historia med fängslande personligheter, en uråldrig ondska med starka Sandman-vibbar och en stark och annorlunda hjältinna. Helt klart läsvärd, och den finns att köpa via Adlibris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar