26 apr. 2016

Semester i Skåne

När jag åker till Skåne för att hälsa på min vän Mikael är det alltid jag som återfinner en bit av mig själv som brukar ligga i träda större delen av året. Den där biten som skäms över att jag inte längre äger några praktiska kläder, den biten som andas bäst utomhus, den biten som vill fiska och ta jägarexamen och vandra och grilla över öppen eld. Den där biten som jag annars är så nära att tappa bort. Och det är ju en bit som jag mår bra av, en bit jag borde vårda. En bit jag vill vårda.

Så nu har jag anmält mig till jägarskolan i vinter, och planerar att återupprätta min samling med fiskeutrustning. Jag har beslutat att ge mig ut i skogen och övernatta minst tre gånger det här året och jag har äntligen funnit den kniv jag önskat mig i många år, men inte lyckats hitta till ett resonligt pris förut. Det är en underbar liten sak som jag hittade på butiken Holmgrens vapen.

Det känns överlag lättare att andas nu efter semestern, särskilt som jag insåg att jag verkligen, verkligen saknade mitt jobb som timvikarie på kommunens förskolor.

Saker börjar falla på plats. Mitt liv faller på plats och slår sig till ro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar