6 okt. 2014

Tända på intellekt

Det är väldigt inne just nu att skandera att man minsann tänder på intellekt och/eller personlighet i stället för utseende och kön. Det visar hur öppensinnad man är.
Jag är öppensinnad, för all del.
Jag är också ytlig.

För jag tänder på både män och kvinnor och en del som är rätt androgyna kort. Jag tycker om att ha vänner och en partner som är intelligenta och har givande personligheter. Fast jag tänder inte på personligheten. Om jag tar fram massageapparaten så ligger jag inte där och tänker "Mmm.... Hemingways tankar..." för att ta mig dit jag vill. Jag kan inte påstå att Steinbeck är vad jag behöver för att komma i rätt sinnesstämning.

Visst, det är väldigt avtändande om den man tänker ha sex med kläcker ur sig något idiotiskt. Så långt är jag med. Det kan också vara extra tändande om rätt mening serveras vid rätt tidpunkt. Om en person däremot är het och luktar gott så går det lika bra att personen i fråga är dum som ett spån och bara har exakt tillräckligt mycket vett för att hålla käften i kritiska ögonblick. Alternativt att man varit förutseende och satt munkavle på personen i fråga.

Sex är liksom ingenting djupt eller andligt eller världsomvälvande. Jag gillar sex, mycket, men det har aldrig varit religion för mig. Kärlek är en annan sak. Kär blir man i intellekt och personligheter. Sedan om man kan addera ett attraktivt omslag till dessa två saker kanske man också börjar älska personen.

Men att tända på enbart intellekt... Nah. Det låter som onaturligt prettosnack i min bok.

4 kommentarer:

 1. Fast det har väl varit "inne" sedan långt innan vi vart juridiskt vuxna under den döende industriåldern? Något sådant där typiskt post-postmodernt som dök upp på 70-talet någon gång och sedan blivit permanenterat tillsamman med en massa andra dumma klyschor som att hemlagat alltid måste vara bäst och att man alltid ska vara "naturlig".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mest att det tagits upp ganska ofta senaste veckorna bland de bekanta jag har. Men jo, du har rätt. Det har väl kommit i ropet igen eftersom det är så inne att vara god och PK och rätt och glääääää.

   Radera
 2. "Alternativt att man varit förutseende och satt munkavle på personen i fråga." Haha, briljant! Och jag håller med, det är ganska exakt så jag känner också. Intellektet kan boosta eller dra ner attraktionen, men om det inte finns någon fysisk attraktion alls så blir det svårt att tända på personen.

  SvaraRadera
 3. Jag tänder på intellekt och personlighet och inte på kroppar.
  På riktigt.
  Älskar att knulla men känner absolut ingenting när jag ser en bild på en kuk eller en naken kille.
  Jag kan absolut se om jag tycker att någon är ful eller vacker men det har ingenting eller mycket lite med om jag tycker att personen är attraktiv att göra.
  För mig har det inget med vilja att vara öppensinnad eller politiskt korrekt att göra.
  Jag är öht inte särskilt politiskt korrekt utan kan säga rätt ut: "Jag är inte tänd på dig och skulle aldrig vilja ha sex med dig under några som helst omständigheter" istället för "du är nog inte riktigt min typ" till efterhängsna och jobbiga personer.

  Men jag har en NPF-diagnos, det kanske kan förklara att jag är så ointresserad av kroppar.
  Vi som inte tänder på kroppar utan på personlighet och intellekt finns faktiskt på riktigt, jag lovar!

  SvaraRadera